TENS-laite testauksessa!Www.tenslaite.fi 
Nordic Medgroup kanssa yhteistyö 🌠


Mä sain kokeiluun tämmöisen ihanan Ova Plus TENS-laitteen. Olen tässä tutustunut vähän sen käyttöohjeisiin ja itse laitteeseen. Yhdellä latauksella sen tulisi toimia noin 5h. Ei huono. Laitteen mukana tuli tosi selkeät ohjeet. 
Ensimmäisenä haluaisin huomauttaa, että laitetta ei saa laittaa päälle kuin vasta sitten kun elektrodit on paikoillaan ja johdot on yhdistetty. Ei muuten ollut laisinkaan vaikeata! Vasemman puoleisesta ylöspäin osoittavasta napista kun painaa 3 sekunnin verran menee laite päälle. Stimulaation voimakkuutta voi säädellä siitä ylöspäin ja oikealla puolella olevasta alaspäin. Keskimmäinen namiska on ohjelman valintapainike. Laitteen taas saa sammumaan painamalla oikean puoleista nuoli alaspäin nappia 3 sekuntia.

Käyttöohjeet kannattaa lukaista ajatuksella läpi vaikka käyttäminen ei loppujen lopuksi ollutkaan kovin vaikeaa. 


HUOM. Älä käytä laitetta jos sinulle on asetettu sydämentahdistin (tai kärsit rytmihäiriöistä)⛔

Laitteen edut taas ovat sitten ne että se on hyvä vaihtoehto naisille, jotka eivät halua käyttää kipulääkkeitä kuukautiskipuihin. Itselläni on endometrioosi ja kärsin kovista kuukautiskivuista joten päätin, että kokeilen laitetta 2 päivää ilman kipulääkkeitä ja sitten lääkkeen rinnalla ja katson mikä ero siinä sitten onkaan.
Sen voin jo nyt vahvistaa, että laite auttoi minua tänään aamulla kun sitä testailin kipuihini. Eli toivon pilkahdus ettei aina tarvitsisi ottaa lääkkeitä. 
Kuinka laite siis toimii? Laitteen stimulaatio saa kohdun alueen lihakset rentoutumaan, mikä lievittää kipua.
Yksinkertaista, eikö?


Elektrodit asetellaan joko alaselkään, alavatsaan pystyasentoon tai alavatsaan viistoasentoon.Alavatsalla liiitäntäjohtojen tulee osoittaa ylöspäin. Paitsi jos käyttää alaselässä jolloin johdot osoittavat alaspäin.


Koska jokaisen ihmisen keho on erilainen, Ova+ laitteen elektrodit on mitoitettu toimimaan, vaikka ne eivät olisikaan juuri oikealla kohdalla. Mutta jos 30min käytön jälkeen et tunne kivunlievitystä kannattaa elektrodit asetella uudelleen ja katsoa ohjeista ne oikeat kohdat ja toista asetusta laitteesta.

Itse olen kokeillut laitetta tänään ensimmäistä kertaa ja asettelin sen ensin väärin, joskin myös sillä kertaa tunsin elektrodit ja sen että se toimii. Kun sain ajatuksella luettua enemmän ohjeita ja aseteltua uudelleen sekä testailtua eri asetuksia huomasin selkeän eron ja sain avun. Toki testailen laitetta vielä vähän enemmän ennenkuin siitä lopullisen mielipiteeni annan ja kirjottelen siitä siis myöhemmin lisää. 

Käyttökokemuksia laitteesta löydät myös mun instagram tililtä @esmerouu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakastan siivoamista!

Lokakuun höpinöitä